SPACE NETWORK NEWS : News

Culture

להקת המחול קמע במופע בינלאומי "גודאני & פוניאדקיס" ועוד שני מופעים בסוף חודש אוגוסט במרכז סוזן דלל בת"א

  • By Editorיצחק רביחיא
  • 07 10
  • 2025

את להקת המחול קמע אני אוהב שנים רבות. אני מופתע ומתענג כל פעם מחדש כשהם מציגים יצירה חדשה. להקה עם נשמה ויצירתיות מלאת תשוקה, כוריאוגרפיה מושלמת, ניסיון בינלאומי עשיר עם יכולות ביצוע חסרי פשרות של רקדני הלהקה הופכים כל מופע לחוויה. לאוהבי ריקוד אני ממליץ - אל תחמיצו.  בסוף חודש אוגוסט – 29-30 יתקיימו במרכז סוזן דלל בת"א שלוש הופעות מרהיבות ומומלצות. המופע גליץ' , קומזיץ והמופע  גודאני & פוניאדקיס 

 

גליץ׳    Gleech מאת תמיר גינץ  Tamir Ginz הוא מופע לנוער ולכל המשפחה שיתקיים ביום שישי, 29 באוגוסט בשעה:11:00, מרכז סוזן דלל, תל אביב. מחיר כרטיס:80  ₪

 

בבסיס היצירה קבוצת תלמידים בזירת בית הספר. הדמויות השונות מתמודדות עם חוויות נעורים בסיפור על תחרותיות, חברות ואהבה. היצירה מעלה סוגיות של סבלנות וסובלנות, קבלת השונה, וחברות אמת. הכוריאוגרפיה, בקצב ללא הפסקה, נרקמת לצלילי פסקול סוחף של שירים מובחרים מהזמר העברי כדוגמת "זה כל הקסם"/נמרוד לב ואורלי פרל, "משהוא חדש מתחיל"/דני רובס, "ישנן בנות" /דנה אינטרנשיונל, "יום שישי את יודעת"/בנזין. המופע כולל פעילות אינטראקטיבית עם הקהל המשתתף במופע בצורה פעילה ובכלל זה מוזמן לבמה.

 

המופע גליץ' הוא קריצה שובבה וסאטירית לעולם של חדוות נעורים, מחזות זמר, סדרות טלוויזיה מוזיקליות וסרטי מחול, אלו שהפעימו אותי. אני מקווה לקרב בני נוער אל שפת המחול, באמצעות פסקול המורכב מזמר עברי משובח, ריקוד דינאמי וסיפור שהוא למעשה שיקוף של עצמם". – תמיר גינץ.

 

 

קומזיץ  Kumzitz מאת תמיר גינץ ( Tamir Ginz) יתקיים ביום שישי, 29 באוגוסט בשעה: 14:00 במרכז סוזן דלל, תל אביב. מחיר : 85 ₪

 

לראשונה מעלה הכוריאוגרף תמיר גינץ מופע זירה ללהקת המחול קמע. קומזיץ כשמה כן היא, יצירה שמבקשת לשבת יחד ביחד, אחרי תקופה ארוכה של נבצרות, ומבקשת לאגד את כל המשתתפים, ולו לשעה, לשמחה אחת. כמו פעם. "קומזיץ" הוא מופע שהוא קתרזיס לתקופה. הצופים מוזמנים לחגיגה של מסורת וריטואל המחבר אותנו זה לזה במזרח תיכון הבא לידי ביטוי הן בשפת המחול הארצית של גינץ והן בבחירות המוזיקליות. במופע שזורים קטעים נבחרים מהיצירות "במדבר דברים" ו"מנמוזין", שעובדו מחדש לזירת התרחשות של °360 לצד חומרים תנועתיים חדשים.

 

 

"גודאני & פוניאדקיס" ערב שהוא מפגש פסגה בינלאומי של כוריאוגרפים מובילים בעולם המחול העכשווי. שבת, 30 באוגוסט בשעה: 20:30 במרכז סוזן דלל. כרטיס: 110-160 ₪.

 

המופע "גודאני & פוניאדקיס" שזכה לביקורות משבחות יכלול יצירות מאת יאקופו גודאני ואנדוניס פוניאדקיס. שני היוצרים שצמחו מביה"ס של מוריס בז'אר, פיתחו בקריירה שלהם שפת תנועה עם חותם אישי. שניהם מזוהים כיום כמובילי סגנונות מחול ייחודיים וחדשניים הפורצים את המסורות המוכרות ויוצרים תזמור משוכלל של הגוף, כל אחד בדרכו הוא.

 

יאקופו גודאני (איטליה), מציג בקמע בכורה עולמית, אומניפורג' (OMNIFORGE), לה הוא עיצב את התלבושות ואת התאורה. מוזיקה מקורית מאת אולריך מולר. יצירתו של גודאני בשפתו האבסטרקטית קוראת תיגר על הבלט הקלאסי תוך שהיא משכילה לפרק אותו ולהרכיבו מחדש. גודאני, נחשב ליורשו של וילאם פורסיית, אצלו רקד כסולן בלהקת דרזדן-פרנקפורט (גרמניה) ותחת שרביטו צמח להיות כוריאוגרף מוערך.

 

אנדוניס פוניאדקיס (יוון – צרפת), הזוכה בשנים האחרונות לפופולאריות בינלאומית חסרת תקדים, מעלה את היצירה "קוסמוס", עבודה אינטנסיבית המאתגרת את גבולות הפיזיות והאתלטיות. הבכורה הישראלית של "קוסמוס" תפגיש את הקהל הישראלי עם ביצוע של להקה ישראלית לסגנונו המקורי -עכשווי של פוניאדקיס שממזג את עולם המחול המודרני עם "קלאבריות" פרועה ואקרובטיות פיזית מטריפה.

 

כרטיסים למופעים באתר הלהקה:   www.kameadance.com



צילום כפיר בולוטין 

 

 

Life Information more +

Tourism from SNN more +